در شمارههاي گذشته اين خبرنامه در خصوص بيست و يكمين كنگره بينالمللي آبياري و زهكشي تحت عنوان "بهرهوري آب به منظور تأمين امنيت غذايي" و هشتمين كنگره بينالمللي آبياري ميكرو تحت عنوان "نوآوري در فنآوري و مديريت آبياري ميكرو به منظور ارتقاي بهرهوري آب و گياه" و همچنين يك سمپوزيوم تحت عنوان "تأثيرات تغيير اقليم بر منابع آب و خاك"، يك جلسه ويژه تحت عنوان "مدرنسازي مديريت آب كشاورزي" و يك سمينار تحت عنوان "امكان بكارگيري روشهاي سنتي در سامانههاي مدرن مديريت آب" در پاييز سال 1390 در تهران مطالبي ارائه گرديد.
علاوه بر موارد فوق شصت و دومين نشست سالانه كميسيون بينالمللي آبياري و زهكشي (ICID)، سه نشست ويژه توسط فائو تحت عناوين "مدرنسازي مديريت آب كشاورزي"، "نشست ويژه FAO - ICID" و "طرح سرمايهگذاري بر روي آب و انرژي در شمال آفريقا" و يك نشست ويژه توسط متخصصين استراليايي همزمان در تهران برگزار ميشود.
كنگره بينالمللي تهران از جنبههاي مختلفي حائز اهميت ميباشد كه در ادامه به اهم آنها اشاره خواهد شد:
¡ برگزاري همزمان دو كنگره بينالمللي به همراه اجلاس سالانه كميسيون بينالمللي آبياري و زهكشي و نشستهاي متنوع جانبي از ابتداي تأسيس ICID تاكنون بي سابقه است.
¡ تا كنون بيش از 350 متخصص خارجي از بيش از 50 كشور دنيا براي حضور در اين رويداد ثبت نام نمودهاند و پيشبيني ميشود اين تعداد به حدود 400 نفر برسد. بنابراين رويداد تهران نه تنها در بخش آب، بلكه بزرگترين رويداد كل كشور از نظر حضور پررنگ كشورهاي خارجي محسوب ميگردد. بطوريكه بيشترين شركت كنندگان را كشورهاي آمريكا، انگليس، كانادا، ژاپن، چين، استراليا، تركيه و اندونزي تشكيل ميدهند.
¡ از ابتداي شكلگيري وزارتخانههاي نيرو و جهادكشاورزي، هيچگاه رويداد علمي در بخش منابع آب، آبياري و زهكشي با چنين سطح وسيعي از لحاظ مخاطبان برگزار نشده است.
¡ كشور ايران تاكنون فقط يكبار در سال 1356 (1977 ميلادي)، ميزبان اجلاس سالانه كميسيون بينالمللي آبياري و زهكشي بوده است.
¡ محورهاي اصلي هر دو كنگره بينالمللي، بعلاوه سمپوزيوم، رويداد ويژه و سمينار از مسائل مورد توجه كشورمان در بخش آب و كشاورزي ميباشد. بنابراين تمركز مقالات و نتايج تحقيقات كارشناسان بينالمللي بر روي نيازهاي علمي كشورمان ميتواند در تقويت بنيه علمي و فني كارشناسان ايراني موثر باشد.
¡ افتتاح رسمي مركز بينالمللي تحقيقات و فناوري آبياري و زهكشي در ايران همزمان با برگزاري كنگره تهران، اهميت اين رويداد را دو چندان كرده است.
¡ با توجه به پايان دوره مأموريت رياست ICID در سال 2011 (همزمان با كنگره تهران)، كميته ملي آبياري و زهكشي ايران، يكي از كانديدهاي اصلي و مطرح كسب اين عنوان ميباشد و در صورت كسب آرا، افتخار ديگري براي صنعت آب كشورمان خواهد بود. لازم به توضيح است كه رقباي ايران براي كسب اين مقام كشورهاي چين و مصر ميباشند.
¡ حضور ارگانهاي بينالمللي نظير بانك توسعه اسلامي، فائو، شوراي جهاني آب، دانشگاه آب، محيط زيست و سلامت سازمان ملل، بانك جهاني، بانك توسعه كشورهاي آفريقايي و ... در اين رويداد از ديگر دلايل جنبههاي با اهميت آن است.
¡ در رويداد تهران چندين وزير و نايب وزير بخش آب و كشاورزي از كشورهايي نظير فنلاند، روسيه، مصر، چين، هند، تانزانيا، استوني و ... حضور خواهند يافت.
¡ از لحاظ فني براي رويداد تهران حدود 460 خلاصه مقاله دريافت شده كه پس از داوري بيش از 300 اصل مقاله مورد پذيرش براي ارائه شفاهي و پوستري قرار گرفته است. اين تعداد مقاله بيش از دو برابر بيشترين مقالات دريافتي براي كنگرههاي گذشته ICIDبوده و در نوع خود يك ركورد محسوب ميگردد.
¡ در رويداد تهران يك كادر 100 نفره متشكل از شورايعالي با رياست وزير محترم نيرو و با حضور وزرا و يا نمايندگان وزارت جهاد كشاورزي، وزارت كشور، وزارت امورخارجه، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري... و كميتههاي پنج گانه تور، تبليغات و اطلاع رساني، فني، دبيرخانه، مالي و دانشجويان داوطلب در حال فعاليت بوده و تمام تلاش خود را خواهند كرد تا با برگزاري هر چه باشكوهتر رويداد، افتخار ديگري براي كشور ايران كسب نمايند.
اكنون كه اين خبرنامه به دست شما ميرسد كمتر از يك ماه تا شروع اجلاس باقي مانده و دبيرخانه كميته ملي آبياري و زهكشي ايران به شدت در تدارك برگزاري كنگره ميباشد. لذا از علاقمندان تقاضا ميگردد تا به نحوي، با ثبت نام در كنگره، شركت در بخش نمايشگاه جانبي و يا حمايت مالي و يا ساير حمايتهاي خود ما را در اين امر مهم ياري فرمايند.
اطلاعات تكميلي در پايگاه الكترونيكي كنگره به آدرسwww.icid2011.org موجود بوده و علاقمندان ميتوانند جهت كسب اطلاعات بيشتر به سايت مذكور مراجعه نمايند.
به اطلاع علاقمندان جهت شركت در كنگره ميرساند كه تنها تا 5 مهر ماه 1390 وقت براي ثبت نام باقي است. لذا خواهشمند است با مراجعه به بخش فارسي پايگاه الكترونيكي كنگره، ضمن تكميل فرم ثبت نام، آنرا از طريق پست الكترونيك ذيل به دبيرخانه پشتيباني اجلاس ارسال نمايند. همچنين جهت رفع هر گونه ابهام با پست الكترونيك و يا شماره تلفنهاي ذيل تماس حاصل نمايند:
icid.congress@gmail.com
تلفن: 22366948-22366943- 22366911- (021)
نمابر: 22367789- (021)