بازگشت اخبار
تاریخ انتشار: 21/12/1396
09: 51  : ساعت
نوع مطلب: خبر

بازدید گروه کار «توسعه پایدار سامانه‌های آبیاری در مزرعه» از کشت و صنعت فدک
بازدید گروه کار «توسعه پایدار سامانه‌های آبیاری در مزرعه» از کشت و صنعت فدک


کشت و صنعت فدک از سال 1358 در کیلومتر 15 جاده قم-کاشان توسط آقای احمد بلندنظر تاسیس گردید. هم اکنون این کشت و صنعت 120 هکتاری کلکسیون بی نظیری از 122 رقم درخت زیتون از ایران و سایر نقاط جهان را در خود جای داده است. کشت و تولید این محصول با تکنیک‌های کاربردی خاص برای مدیریت بهینه مصرف آب و افزایش بهره‌وری آب کشاورزی موجب گردید تا گروه کار «توسعه پایدار سامانه آبیاری در مزرعه» تصمیم به بازدید از محل و آشنایی با شیوه‌های مدیریت مزرعه در شرایط خشک از نزدیک، بگیرند.

کشت و صنعت فدک از سال 1358 با 30 هکتار زمین فعالیت خود را آغاز کرد. این مجموعه در بیست ساله اول فعالیت، محوریت کار متمرکز بر کشت گندم، ذرت و .... به صورت مکانیزه و طی سالیان گندم اصلاح شده برای کشور را به سفارش سازمان اصلاح بذر تولید کرده است. از سال 1372 به بعد با توجه به اهمیت روغن برای مصرف داخلی و همچنین مشکل کمبود آب، سیاست کشت و صنعت به سمت احداث باغات زیتون با روش آبیاری قطره ای جهت داده شد.

با توجه به کیفیت پایین خاک در منطقه در زمان ایجاد کشت و صنعت حجم زیادی خاک زراعی به منطقه منتقل و از تکنیک‌های مختلف برای غنی‌سازی آن استفاده شد. کانال کود ابداع شخص آقای بلند نظر برای نخستین بار در جهان به عنوان روشی برتر برای ایجاد باغات که توسط ایشان به ثبت اختراع نیز رسیده است در باغ زیتون به کارگرفته شد. در واقع با این روش، کشت و صنعت زیتون فدک موفق به تولید زیتون ارگانیک برای اولین بار در کشور شد، زیرا با استفاده از کانال کود سهم زمین از مواد آلی و معدنی که به آن بازگردانده می‌شود به حدی است که پس از گذشت بیست سال میزان مواد آلی خاک به 5 درصد رسیده است.

در شرایط کانال کود ریشه درختان باغ بهم تنیده شده است که این امر موجب می‌گردد در شرایط تنش‌های محیطی
و رطوبتی درختان تحمل بالاتری از خود نشان دهند. شرکت کشت و صنعت زیتون فدک، تولید کننده نهال زیتون به تفکیک رقم است.  برای این منظور در ابتدا قلمه‌ها در گلخانه مخصوص کاشته میشوند.

در این مرحله هیچ گونه آبیاری صورت نمی‌گیرد و تنها برای تنظیم رطوبت محیط آب مه پاش می شود. پس از دو تا سه ماه قلمه‌های ریشه‌دار شده به گلخانه دیگری منتقل و تا دو سال در آن نگهداری می‌شوند تا پس از این مدت به محل کاشت مورد نظر انتقال یابند. دمای گلخانه‌ها با استفاده از بخاری گازی تنظیم می‌شود. دی اکسید کربن تولیدی حاصل از سوختن گاز توسط قلمه‌ها استفاده و موجب تسریع در روند رشد آنها می‌شود.

 



www.irncid.org Copyright © 2011 , All rights reserved.
Email : irncid@gmail.com
Designed & Developed By SheedGraphic Multimedia