بازگشت اخبار
تاریخ انتشار: 01/04/1395
08: 45  : ساعت
نوع مطلب: خبر

بازدید تخصصی گروهی از اساتید و دانشجویان آلمانی و ایرانی از تاسیسات آبی استانهای مازندران ، گیلان و قزوین
بازدید تخصصی گروهی از اساتید و دانشجویان آلمانی و ایرانی از تاسیسات آبی استانهای مازندران ، گیلان و قزوین


با توجه به تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه علوم کشاورزیو منابع طبیعی ساری و دانشگاه اوستفالیای آلمان از یک طرف
و از طرف دیگر تفاهم نام همکاری بین کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران و کمیته سازه های آبی تاریخی آلمان، بازدید تخصصی توسط گروهی از اساتید و دانشجویان دانشگاه اوستفالیای آلمان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، بخش جوان کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایرانو دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین از تاسیسات آبیو پروژه‌های آبیاری استان‌های مازندران، گیلان و قزوین از تاریخ 25/02/95 لغایت 01/03/95 انجام شد. این بازدید علمی پنجمین بازدید از سری بازدیدهای علمی بین ایرانو آلمان می‌باشد.

بخشی از همکاری دو دانشگاه مربوط به بازدید از پروژه‌های دو کشور و اشتراک‌گذاری تجربیات در بخش کشاورزی و منابع آبی است. این تفاهم‌نامه در قالب انجام بازدیدهای علمی در ایران و آلمان و همین‌طور برگزاری کارگاه‌های آموزشیو کارگاه‌های تخصصی در هر دو کشور انعقاد شده است. در راستای این تفاهم نامه چندین بازدید از تأسیسات آبیو فعالیت‌های آبی آلمان انجام‌ شده است و همچنین چند بازدید توسط هیأت آلمانی از ایران انجام‌شده که برنامه سفر این دوره نیز ادامه همان بازدیدها بوده است.دانشجویان آلمانی (12 نفر) به همراه پروفسور «کلوس راتچر» به ایران آمدند و با همراهی تعدادی از دانشجویان ایرانی از فعالیت‌ها و پروژه‌های آبی که در داخل کشور در حال انجام است بازدید و از نظر فنی بحث و تبادل‌نظر کردند. این بازدیدها جنبه انتقال تجربه دارد و این امکان را فراهم می کند که گروه آلمانی، برخی فعالیت‌ها که نمونه آن ها در آلمان وجود ندارد را مشاهده کنند و در موارد دیگر از تجربه آنها استفاده شود. مدت زمان این بازدیدها معمولاً هفت الی ده روز می باشد و یک روز آن اختصاص به کنفرانس و  گارگاه تخصصی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری دارد. در ادامه، بازدید از سازه‌ها و فعالیت‌هایی که در زمینه تخصصی آب در منطقه وجود دارد، انجام‌ می گیرد.

برنامه به طور رسمی از صبح روز شنبه 26 اردیبهشت در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری شروع شد. در استان مازندران با همکاری شهرداری ساری، شرکت آب منطقه‌ای و سازمان جهاد کشاورزی استان، سازه‌های آبی
و اماکن تاریخی مانند مسجد جامع فرح آباد، مجموعه سد
و سازه‌های آبی عباس آباد بهشهر، آب بندان‌های مرمت
و نیلوفر، آب انبار‌های تاریخی شهر ساری، خانه و موزه کلبادی، حمام تاریخی وزیری، پارک ملل و سد لاستیکی تجن، تصفیه خانه آب ساری، تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری و سد
و شبکه گله‌ورد و پروژه های آبخیز‌داری حوزه آبخیز
و مجموعه‌ای از فعالیت‌ها در حوزه آب و آبیاری به مدت 3 روز (شنبه، یک شنبه و دو شنبه) مورد بازدید قرار گرفتند. ادامه مسیر بازدید به سمت استان گیلان و در نهایت در استان قزوین به پایان رسید. در استان گیلان با همکاری شرکت آب منطقه‌ای و سازمان جهاد کشاورزی این استان، از سازه‌های آبی، پروژه‌های آبیاری و اماکن تاریخی نظیر سد سفید رود، سد انحرافی سنگر، دریاچه سد سقالکسار ،تجهیز و نوسازی اراضی، تالاب انزلی، بازارچه شهر رشت، روستای توریستی ماسوله و باغ چای شهرستان فومن بازدید انجام شد. در استان قزوین با همکاری دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین، گروه مهندسی آب  و شرکت آب منطقه‌ای استان، بازدید کنندگان از تأسیسات آبی و اماکن تاریخی نظیر باغستان‌های شهر قزوین، آب انبارهای شهر،  تونل 9 کیلومتری مقسم آب در خوزنان، رودخانه و سد انحرافی زیاران، حوضچه های تغذیه مصنوعی، کانال‌های آبیاری دشت قزوین و قنات روستای رادکان به همراه پروفسور بهنیا (پدر قنات ایران) بازدید کردند. ایران دارای پتانسیل مناسبی برای توریست علمی است که می‌توان با برقراری ارتباط با دانشگاه‌های خارجی زمینه آن را فراهم نمود. در سال‌های اخیر، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، در راستای شناسایی این پتانسیل‌ها گام برداشته است.

برنامه‌یزی این بازدید از طرف دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و با مسئولیت جناب آقای دکتر محسن مسعودیان، عضو هیئت علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، انجام گرفته است. دانشجویان و اساتید دانشگاه اوستفالیا در پایان این بازدید، گزارش‌ مشاهدات خود در طول این بازدید را ارایه خواهند نمود و بصورت رسمی منتشر خواهد شد.

همکاری علمی و فنی میان دو کشور ادامه خواهد داشت و در این راستا، برنامه بازدید از سازه‌های آبی کشور آلمان توسط متخصصین آب کشور، تابستان امسال انجام خواهد شد. در بازدیدی که از کشور آلمان به عمل می‌آید، ساخت و کنترل سیلاب و فعالیت‌هایی که برای حفاظت شهرها از سیلاب انجام می‌شود، در برنامه قرار گرفته است. امید است ادامه فعالیت‌های این چنین، به تبادل علمی و فرهنگی میان دو کشور منجر شود. در نظر است در پایان این دوره‌ها، پروژه‌هایی به‌ صورت مشترک تعریف و اجرایی ‌شود تا به حل مشکلات صنعت آب با همکاری دانشگاه‌های ایران منجر شود.

 


www.irncid.org Copyright © 2011 , All rights reserved.
Email : irncid@gmail.com
Designed & Developed By SheedGraphic Multimedia